Als huisdier

Pissebedden zijn beweeglijk en soms fantastisch getekend
Voor veel kinderen zijn pissebedden de eerste dieren die in een bakje of een potje gaan, en daardoor vaak de eerste huisdieren. Kinderen zijn vaak gefascineerd door deze beweeglijke diertjes. Pissebedden zijn makkelijk te onderhouden, ze zijn leuk om naar te kijken.

Een glazen bak, bijvoorbeeld een oud aquarium is ideaal om deze diertjes in te houden. Tegen glas kunnen ze niet oplopen, dus ontsnappen is er niet bij. een opluchting voor menig ouder. De leukste soorten zijn bijvoorbeeld de Spaanse pissebedden. Sommige soorten zij heel mooi getekend en gekleurd.

Op de bodem wat potgrond of cocopeat, hierop wat humus en blad van de beuk en/of van de eik en wat stukken verteerd hout en wat schors. Hou het vochtig, zorg dat het nooit helemaal opdroogt, dat is funest voor de pissebedden.

Als voedsel allerlei soorten groente en fruit.

Wat doet een huisdier voor het kind
Ieder kind wil een huisdier hebben lijkt het wel. En daar is niets fout mee, wij zijn ervan overtuigt dat huisdieren een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. Huisdieren geven een verantwoordelijkheidsgevoel en een soort van zelfdiscipline omdat het dier verzorgt moet worden op bepaalde tijden. Dieren moeten eten, schoongemaakt worden en aandacht krijgen.

De wereld van kinderen is voor een heel groot deel opgebouwd uit uit dierenkarakters en dierenpersoonlijkheden. Kijk maar naar knuffels, speelgoed, tv series , boeken, films, en ga zo maar door. Het imiteren van dieren is ook een geliefde bezigheid van kinderen.

Jonge kinderen moet je begeleiden bij het houden van een huisdier, dat is gelijk een leuke en leerzame interactie met het kind. Het huisdier geeft en kind ook de mogelijkheid zich terug te trekken in een beperkte, veilige belevingswereld samne met de dieren. Een kind leert en ontdekt en ontwikkeld door bezig te zijn met levende dieren. Huisdieren moeten wel passen bij de leeftijd van het kind, zodat het kind daar zelfstandig mee kan interacteren.