De schoonmaakploeg

Pissebedden horen samen met o.a slakken, de regenwormen, duizendpoten en de miljoenpoten, tot de opruimers in de natuur. Ook bij jou in het terrarium vormen ze de schoonmaakploeg bij uitstek. Een eigen opruimdienst die dag en nacht aan het werk is.

Pissebedden, het zijn gewoon geweldige opruimers. Ze eten uitwerpselen van de andere dieren, rottend hout, rottende bladeren en allerlei schimmels. Kortom, ze houden jouw bak, en daarmee de dieren in de bak in goede conditie. Het eco systeem in je terrarium wordt door pissebedden goed op orde gehouden.

Wij bieden een aantal geschikte soorten aan:

Porcellio laevis Dalmatian
Een actieve en effectieve opruimploeg. De Porcellio laevis Dalmatian. Ze ruimen op wat ze tegenkomen, voedselresten en uitwerpselen van de andere dieren in het terrarium.
Deze soort laat zich graag aan de oppervlakte zien en is tolerant wat betreft de luchtvochtigheid. Voor kinderen is dit een favoriete soort!

Armadillidium peraccea
Armadillidium peraccea komen uit Griekenland en Italie. Ook deze soort vormt een uitstekende opruimploeg voor in het terrarium. Houd deze soort niet te vochtig met voldoende ventilatie. Een erg goede soort om mee te beginnen.

Porcellio laevis “orange”
Een mooie actieve soort om naar te kijken. Ze ruimen uitwerpselen en voedselresten snel op. De groep zal zich ook snel vermenigvuldigen.